MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. december 19., csütörtök
Az Alexandra jóvoltából december 5-én megjelent
Veronica Rossi: Végtelen ég alatt című könyve. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja  kalandjait!

2013. december 9-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, hanem ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!


Sorozat: Végtelen ég alatt #1
Oldalak száma: 328
Borító: keménykötésű, védőborítóval
ISBN: 9789633571538
Megjelenés: 2013. december 5.
Fordító:Bujdosó István
Ár: 3 699,- Ft
MFKata: 4,5

A bioszféra falain túli világot Halálzónának hívják. Odakint millió arca van a halálnak. Aria soha nem hitte volna, hogy egyszer ilyen közel kerül hozzá. 
Aria egészen eddig a külvilágtól elszigetelt, biztonságot jelentő Reverie-ben élt. Elképzelni sem tudta, mi lehet a város határain túl. Amikor azonban édesanyja eltűnik, tudja, hogy meg kell találnia. Még akkor is, ha ehhez át kell hágnia a szabályokat. 
A vad Perry a külső világból való, nem ismeri a kupolák nyújtotta biztonságot, s nap mint nap meg kell harcolnia az életben maradásért. Ariához hasonlóan ő is kitaszított, és talán ő az egyetlen, aki segíthet a lánynak… a lány pedig neki. 
Az éterviharok által sújtott Halálzónában Aria és Perry csak egymásra számíthatnak. Minden ellenszenvük ellenére együtt kell működniük, ha le akarják győzni a rájuk leselkedő ezernyi veszélyt, és válaszokat akarnak kapni a kérdéseikre.

A Végtelen ég alatt a posztapokaliptikus disztópia és a cyberpunk sci-fi lenyűgöző keveréke. Mindazoknak tetszeni fog, akiket magával ragadott Collins Éhezők viadala trilógiája vagy Gibson klasszikusa, a Neurománc. A regény jogait eddig huszonhat országban adták el, a megfilmesítés joga pedig a Warner Broshoz került.

Véleményem

A könyv mint derült égből a villámcsapás vagy mint éteri vihar tűnt fel. Semmit nem tudtam róla, viszont mostanában a posztapokaliptikus világok nagyon tetszenek és szerettem volna ezt is elolvasni.

éteri vihar
Nem nagyon szoktam a világfelépítésekről írni, de most megteszem, mert nekem nagyon tetszett. Tetszett az, hogy két külön világot látunk. Egy kupolán belüli modern világot, amit egy az egyben az internet Világok kapcsol össze mindenkivel. Hogy az emberek lételemévé válik és képtelenek elvonatkoztatni tőle. Illetve a civilizáció olyan mértékű fejlődése, hogy már az okoz az elkényeztetett úri gyerekeknek örömet, hogy "tüzet gyújtanak". Mert ilyet sosem láttak és éreztek.
Viszont ennek van egy teljesen ellentettje a kupolán kívül. Egy elmaradott világ, ahol kunyhókban élnek az emberek, vadászattal szerzik az élelmet és a túlélés érdekében olyan mértékű mutáció zajlott le, hogy bizonyos érzékszerveik jobban működnek az átlagnál: így lettek látók, szaglók, hallók. 
Forrás: http://bookslapped.com
És ha ez nem lenne elég, akkor mindkettőt sújtja a lepusztult környezet, mely most az éteri viharokkal vág vissza. Ezek az éteri viharok képesek törzseket és városokat, lerombolni, tönkretenni. Hasonló történhetett Blissben is, ahol Aria édesanyja dolgozik. Aria megtesz minden tőle telhetőt, hogy megtalálja és újra együtt lehessenek. 
Viszont a bürokrácia ott is domináns és a konzuláns fia jóhírének érdekében bizony Aria a kupolán kívül szorul.
Segítsége Perry lesz, aki a Dagályok törzséből származik és az unokaöccse keresésére indul, amit úgy néz ki, hogy bizony a kupolán belüliek azaz a Belsősök raboltak el. 
Így lelnek szövetségre egymással Aria és Perry és megkezdődik a kalandjuk, hogy megtalálják elveszett szeretteiket.
Végtelen világ a végtelen ég alatt.

A főhősök szerethetők és abszolút hamar kedvelhetők. Összességében azt kell mondjam, hogy igazán érdekes világokat ismerhetünk meg és egy jól olvasható történet, ami mindig mozgásban van. Ezt segíti elő a váltott szemszög, ami alapján a különbösző szemszögeket is könnyen megismerjük. Bár a könyvnek nincs erős függővége, én mégis bízom benne, hogy hamarosan olvashatjuk a folytatást is, hisz külföldön már a harmadik rész megjelenése várható 2014. január 28-án.
Sajnos az eredeti borítót nem tartotta meg a kiadó, de a turné következő állomásán (link lejjebb) megtekinthetitek, hogy milyen szépek!




Videó, hogyan alkotta meg a világot Veronica Rossi






Nyereményjáték

Kérlek lájkold a kért oldalakat, hogy a nyereményjátékon részt vehess.
a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai


12.11. - Nem harap a...
12.15. - Függővég 
12.16. - Insane Life 
12.18. - MFKata gondolatai 
12.20. - Dreamworld 
12.21. - Fantazmo
12.23. - Roni olvas


MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum