MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. április 12., péntek

Mint azt már tegnap megígértem- a Könyvfesztivál közeledtével sűrűsödnek az információk és az új megjelenések és gondoltam, hogy nem egy nagy cikkel rohamozok, hanem több kisebbel, hisz azért az könnyebben emészthető.

Íme a lista a 2013. április 18-ra várható könyvekről. Az eredeti listától eltérően a Ciceró kiadásában két könyv már meg is jelent. Az egyikről írtam tegnap. Megnézem >>
  • Ally Condie: Reached - Célhoz érve (Ciceró)
  • Anna Percin: Hogy told el (jól) a nyarad (Könyvmolyképző)
  • Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet (Ciceró)
  • Chris Howard: Gyökértelen (Főnix Könyvműhely)
  • Cynthia Hand: Radiant Angyalnyár (Maxim)
  • Jean-Claude Mourlevat: Földlakó (Könyvmolyképző)
  • Junot Díaz: Így veszíted el
  • Julie Kenner: Forró rabság (Athenaeum)
  • Nalini Singh: Szabadulás (Egmont- Hungary)
  • Rachel Vincent: Pride- Falka (Könyvmolyképző)
  • Ryan Loveless: Ethan és Carter (Könyvmolyképző)
  • Swati Avasthi: Split - ököl/jog (Könyvmolyképző)
  • Victoria Schwab: Az archívum (Főnix Könyvműhely)

És akkor bemutatnám az első kiszemeltjeimet!

Chris Howard: Gyökértelen

Sorozat: -
Kiadó: Főnix Könyvműhely
Oldalak száma: 292
Borító: kartonált
ISBN: 9789637051463
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2013 

Szállítás: Előrendelhető, a kiadó honlapján 30% kedvezmény és no posta
Goodreads: 3,65


A 17 éves Banyan fákat épít: elszórt fémhulladékokból erdőket kreál a gazdag ügyfeleknek, akik a pusztulás látható nyomai elől szeretnének menekülni. Bár maga Banyan még sosem látott igazi fát – hisz azok már egy évszázada kihaltak −, apjától még az eltűnése előtt sokat hallott a Régi Világról. Minden megváltozik, amikor Banyan megismerkedik egy rejtélyes nővel, aki különös tetoválást visel a testén – egy térképet, ami az utolsó élő fákhoz vezet. A fiú elindul a pusztuláson keresztül, ahonnan nem sokan térnek vissza. Akik megmenekülnek a kalózoktól és fosztogatóktól, azokra ott várnak a sáskák… akik most már emberhúson élnek. De nem Banyan az egyedüli, aki a fákat keresi, az idő pedig egyre fogy. A bizonytalanságok közepette a fiú kénytelen szövetségre lépni Alphával, a vonzó, de veszélyes kalózzal, akinek szintén megvannak a saját tervei. Miközben pedig a talán csupán a legendákban létező ígéret földje felé tartanak, Banyan megdöbbentő dolgokat tud meg a családjáról, a múltjáról és arról, mire képesek az emberek, hogy visszahozzák a fákat.


A fülszöveg alapján nem kétséges, hogy szeretném a könyvet. Rettentő izgalmasnak és akciógazdagnak hangzik. És hála az előolvasásoknak már pár értékelést olvashatunk is (pl Roninál vagy Kellynél), ami engem konkrétan csak meggyőzött az előrendelés mellett. A kiadó akciójáról már ne is beszéljünk!

Cynthia Hand: Angyalnyár

Sorozat: Angyalsors #2,5
Kiadó: Maxim

Oldalak száma: nem adott
Borító: nem adott
ISBN: nem adott
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2013 

Szállítás: nem találtam előrendelésre információt
Goodreads: 3,82

Magyar fülszöveg hiányában az angolt adom meg.
Clara is desperate to get away—from the memories that haunt her in Wyoming and the visions of a future she isn't ready to face—and spending the summer in Italy with her best friend, Angela, should be the perfect escape. . . .
For as long as she can remember, Angela has been told that love is dangerous, that she must always guard her heart. But when she met a mysterious guy in Italy two years ago she was determined to be with him, no matter the costs. Now she must decide whether she can trust Clara with her secret, or if telling her the truth will risk everything she cares about.
Alternating between Angela and Clara's perspectives, Radiant chronicles the unforgettable summer that will test the bounds of their friendship and change their lives forever.

Egy kedvenc sorozatomról van szó. Az első rész értékeléséről írt véleményem: megnézem >> A második részről hamarosan írok a blogon is, de a molyos értékelésem megtekinthető: megnézem >>! A könyvek amúgy a könyvespolcom gyöngyszemei a keményborításukkal és a gyönyörű védőborítókkal! Arról nem is beszélve, hogy az öcséméktől kaptam karácsonyra a második részt. Akárhogyan  is, de a sorozat következő része, illetve kiegészítő része sem maradhat olvasatlan!!!

Jean-Claude Moulevat: Földlakó

Sorozat: ?
Kiadó: Könyvmolyképző
Borító: kartonált
ISBN: 9789632455693
Kiadás éve: 2013
Szállítás: Előrendelhető

Goodreads: nem találtam

Anna Collodi a nővérét keresi.
A nővérét, aki egy éve, az esküvője másnapján tűnt el nyomtalanul. Egy napon zavaros üzenetet kap a rádión keresztül: Gabrielle él és segítséget kér. Anna a keresésére indul, s egy jelentéktelennek látszó mezei úton a másik oldalra jut. 
Egy dermesztően üres világban találja magát, amelyből hiányzik minden emberség, ahol nincs napsütés és eső, nevetés és sírás, zene és ének, nincsenek ízek, illatok, színek, ahol az emberek egykedvűek és érzéketlenek. 
Hogy kiszabadítsa nővérét és hazavigye onnan, ahonnan még soha senki nem tért vissza, Anna élete kockáztatásával a végsőkig elmegy.
Küzdelmes kalandja során önzetlen segítői is akadnak, megismeri a szerelmet és felfedezi önmagát - a földlakót.
A többszörös irodalmi díjas francia író költői szépséggel megírt, magával ragadó és elgondolkodtató története önfeláldozó testvéri szeretetről, megpróbáltatásokkal dacoló szerelemről és arról, hogy minden hibája és tökéletlensége ellenére milyen jó is a mi öreg Földünkön élni.

Ugye nem kell mondanom, hogy VP és még szemes borító is... vagyis előbb-utóbb nálam fog kikötni és olvasni is fogom. Természetesen a történet sem elhanyagolható, mert ismét egy teljesen más világról szól a fülszöveg. Mostanában nagyon tetszenek nekem az ilyen ismeretlen, posztapokaliptikus vagy nemistudommineknevezzem világok... 

Rachel Vincent: Pride -  A falka

Sorozat: Shifters #3
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma: nem adott
Borító: kartonált
ISBN: 9789633730379
Kiadás éve: 2013 
Szállítás: előrendelhető
Goodreads: 4,18

Nagyon remélem, hogy a macskáknak tényleg kilenc élete van. 
Eljárás alatt állok, a tét az életem. Tévesen, de azzal vádolnak, hogy megfertőztem egykori ember barátomat, majd megöltem, hogy eltüntessem a bizonyítékot. Embert megfertőzni a három főbenjáró bűn egyike. A másik kettő a gyilkosság, és a titkaink kifecsegése. 
Háromból kettő. Nekem végem. 
És ráadásul a hegyekben egy vad kóbor garázdálkodik: egy riadt, tizenéves nőstény macskát kerget. Nekünk kell először megtalálnunk, mielőtt a nyakunkra hozza az embereket. A szerelmem, Marc segítségével, úgy hiszem, meg tudom menteni a sebezhető lányt a nagyratörő kóbortól, és a Területek Tanácsának játszmáitól is. 
Amennyiben a saját peremet túlélem.

Egy sorozat harmadik része. Most néztem a Goodreads-en, hogy ennek a sorozatnak kint már 6! kötete jelent meg. Nos bármennyire is úgy érzem néha, hogy a könyökömön jönnek ki a sorozatok, ezt a sorozatot kifejezetten szeretem. Bár értékelést az előző részekhez, csak a molyon találtok (megnézem >> & megnézem >> ) de szerintem a harmadik rész elolvasása után jövök egy átfogó véleménnyel. Mert ezt a könyvet nagyon szeretném. Nekem tetszik a történet, az írónő stílusa. Bár akadnak benne hibák, de én mégis szeretem!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum