MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. december 14., szombat
Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából december 15-én megjelenik
Anna Sheehan: Hosszú álom című könyve. Ennek örömére a Blogturné Klub kilenc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Rose ébredését és további kalandjait!

2013. december 13-tól minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, hanem ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!


Sorozat: Rosalinda Fitzroy #1
Oldalak száma: ?
Borító: puhatáblás/ keménytáblás, védőborítóval
ISBN: 9789633734827/ 9789633734834
Megjelenés: 2013. december 15.
Fordító: Farkas János
Ár: 2 990,- Ft/ 3 990,-Ft
MFKata: 4,5

Rosalinda Fitzroy 62 évig aludt, majd egy csókra ébredt. 
Elzárva az altató-keltette álomban, egy hibernáló kamrában, egy elfeledett pincében, a 16 éves Rose átalussza a Sötét Korszakot, amely milliók halálát követelte és alapjaiban változtatta meg az általa ismert világot. Most, hogy a szülei és az első szerelme régen elhunytak, Rose – akit egy rég letűnt csillagközi birodalom örököseként ünnepelnek – egy olyan jövőben ébred, ahol egyesek csodabogárként, mások fenyegetésként tekintenek rá.

Rose mindent megtesz, hogy maga mögött hagyja a múltat és megtalálja a helyét az új világban. Mindeközben egyre jobban vonzódik az őt csókkal felébresztő fiúhoz és abban reménykedik, hogy ő segíthet neki az újrakezdésben. Amikor azonban halálos veszély fenyegeti törékeny új életét, Rose-nak szembe kell néznie múltja árnyaival, mert a jövője múlik rajta.

Véleményem

Anna Sheehan
A könyv régi várólistás. Mint minden olyan könyv, ami valamelyik mese "reinkarnációja". A mesemániám nem enged csak úgy elmenni a könyvek mellett. Arról nem is beszélve, hogy csupa jót hallottam róla.

Első körben meg kell mondjam, hogy a könyvet két részletre osztanám. Bár éles választóvonal nincs, de mégis számomra elkülönül az első felére és a másodikra.

Az első felében ismerjük meg Rosalindát, Rose-t, aki éppen most kelt fel a hibernálásból. Próbál beilleszkedni az új életébe, hisz az alvása óta eltelt 62 év. Lassan ismerkedik a világgal, ahogyan mi is. Közben jó sokat emlékezik vissza, talán többet is él a múltban, mint a jelenben. Kicsit úgy éreztem, hogy ez a bevezető ugyanolyan mámoros és kicsit homályos, mint Rose-nak ez ébredési szakasza. Nehezen feldolgozható számára az elmúlt időszak, ráadásul a világtörténelemben is hatalmas változások vannak. Gazdasági hanyatlás-felemelkedés, pusztító járványok. Elég nehéz feldolgozni az elmúlt évek történését, főleg úgy, hogy minden szerette meghalt.

Bár ez valami fogyasztós kapszula,
de ilyennek képzelem
a hibernációs kapszulát
A második részt onnan venném, amikor rádöbben arra, hogy élnie kell, nemcsak létezni, akkor beindul a történet és az olvasás is sokkal könnyebben megy. Az események felpörögnek és sokkal többet megtudunk az elhunyt szeretteiről és az érzelmek is beindulnak. Az enyémek is... 
Előfordult már velem, hogy dühös lettem a szülőkre egy könyvben, de az gyermekbántalmazás miatt volt. És azt hiszem Rose szüleinek tettei is erősen súrolták ezt a határt. Nagyon dühös voltam rájuk, azért amit tettek. Ez nem szeretet. Sőt! Nem szülőknek való!!! Annyira dühös voltam, hogy sírni tudtam volna. Ami a következő oldalakon tényleg bekövetkezett. 

Mindenkinek megvan a képessége arra, hogy szélesítse a látókörét, de csak kevesen élnek ezzel.

Rose személyiségfejlődése is a második felében érezhető és örülök is neki. Az elején elég butának és elesettnek tűnik/tünteti fel magát, pedig egyáltalán nem az.
Rose, tanuld meg végre kimondani a dolgokat!

A szerelmi szál. Bár fiúk terén túltengés van és én még mindig nem tudom, hogy melyik fiú mellé álljak, bár kizárásos alapon működik a dolog
Adva van a múltból egy jóképű fiú, Xavier; a jelenből is egy jóképű fiú, Bren- de őt a viselkedése miatt nem szívlelek és egy nagyon  érdekes génmanipulált fiú, aki viszont a kedvességével és humorával vett le a lábamról, ő Otto. A döntésképtelenségem oka az, hogy bár mindegyik fiú megbántja valamilyen szinten Roset, mégis mindegyik szereti és védelmezi Roset.
... a lelkem is nálad van. Az utolsó csókommal adtam oda. - Sosem akartam elvenni - mondta Xavier. - Önként adtam oda. 
Megértem Rose vacilálását és kíváncsi vagyok, hogy a következő részben. Mert ugye lesz? A Goodreadsen láttam, hogy lesz folytatás, bár a címen kívül (No life but this) csak egy 2014es megjelenés van kiírva, a könyv nem teljesen lezárt. Akad még benne elvarratlan szál. Illetve el tudnék képzelne egy-két kiegészítő kötetet, mondjuk Xavier vagy Otto szemszögéből.

Mostanában egyre több olyan történet lát napvilágot, ami a klasszikus mesék fő elemeit (Hamupipőke) keveri a disztópiával vagy más fantasy elemekkel (Párválasztó, Cinder)
Mindkét hozzávalóból kapunk bőségesen. Szerettem a történetet a hibái ellenére is és bátran ajánlom a fenti kötetek kedvelőinek Rose történetét.


http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/anna-sheehan-hosszu-alom-6313?ap_id=MFKata

Borító-mánia

Nagyon örülök, hogy az alábbiak közül az egyik legszebbet választotta a kiadó a magyar kiadásra. Nekem nagyon tetszik, a színek és az indák nálam telitalálat!!!



Nyereményjáték

Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat.
a Rafflecopter giveaway


A blogturné állomásai


December 13 - Könyvszeretet
December 14 - MFKata gondolatai
December 15 - Fantazmo
December 16 - Kelly Lupi olvas
December 17 - Roni olvas
December 18 - Dreamworld
December 19 - Deszy könyvajánlója
December 23 - Nem harap a...

MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum